СОЗДАДЕТЕ КОУЧИНГ КУЛТУРА

Луѓето сакаат да бидат дел од целно насочена компанија и да помогнат во создавањето! Големиот број оставки и лошиот ангажман на вработените кои се бесни и мора да смислите стратегија за решавање на овие прашања. Веруваме дека градењето на коучинг култура е стратегијата.

Ангажирањето на вработените е проблем

Ангажирани
34%

Отпуштени
66%

Ангажирањето на вработените се намали за прв пат по една деценија. Во сите професии, исцрпеноста и стресот се на највисоко ниво на сите времиња. Големата оставка беснее и многу фирми се во недоумица како да им помогнат на своите вработени и да ја сочуваат нивната култура.

Вработените очекуваат повеќе од нивните лидери

• 70% од нестабилноста во ангажманот на вработениот му се припишува на менаџерот
• Само 12% од вработените веруваат дека нивните претпоставени прават доволно за да ги ангажираат
• Две третини од вработените би се откажале од зголемувањето на платите доколку нивниот менаџер биде отпуштен.
• Миленијалците и генерацијата Z сакаат тимски лидери кои можат да ги тренираат, да ги ценат како личности, како вработени и да им помогнат да растат.

Создадете коучинг култура како решение

Преобразувањето на вашите менаџери во коучинг лидери создава најмоќна промена во подобрувањето на ангажираноста на вработените и запирање на големата оставка во вашата фирма. Оставете ја настрана традиционалната обука за менаџмент и откријте ја моќта на овластување на вашите менаџери да:

• Станет лидери што другите сакаат да го следат
• Кога ангажирате вработени, подучете го „целиот поединец“.
• Остварете исклучителни резултати со мотивирана работна сила
• Создадете култура која ги привлекува и задржува најдобрите вработени.

„Да се стане ефикасен коуч е најважната вештина што секој менаџер може да ја развие“. - Gallup

Што точно значи коучинг култура?

Ние веруваме дека две основни компоненти се потребни за една култура да постои:

Чекори за воспоставување коучинг култура

Соработувајте со нашиот тим за да создадете коучинг култура со менување на вашите менаџери во коучинг лидери.

Чекор 1: Одржете состанок за планирање


ЦЕНА: ВКЛУЧЕНО
ВРЕМЕНСКИ РАМКА МЕСЕЦ 1

Заедно ќе развиеме стратешка стратегија на високо ниво за воведување, усвојување и имплементација. Ќе ја провериме нашата содржина во текот на оваа сесија за да се осигураме дека е во согласност со вашиот корпоративен јазик и постоечките рамки.

Чекор 2: Споделете ја вашата коучинг визија


ЦЕНА: ВКЛУЧЕНО
ВРЕМЕНСКИ РАМКА МЕСЕЦ 2

Извршен директор од вашата компанија ќе ја сподели целта за создавање коучинг култура во вашата компанија со нашиот тим. Лидерите ќе имаат можност да се запознаат со очекувањата за учество.

Чекор 3: Посетете работилница за обука


ВРЕМЕНСКИ РАМКА МЕСЕЦ 3

Ќе ги обучуваме учесниците во оквирот за коучинг лидер, опфаќајќи го менталитетот, вештините, фокусот и системите на коучинг лидерот, во текот на два дена. Учесниците ќе ги разгледаат прелиминарните резултати од проценката и ќе дизајнираат план за личен развој.
*Во цената се вклучени до 50 учесници и еден фасилитатор. За поголеми групи, ве молиме јавете се за понуда.

Чекор 4: Индивидуален тренинг


ВРЕМЕНСКИ РАМКА: ОД 4 ДО 9 МЕСЕЦИ

Лидерите ќе учествуваат во нашата шестмесечна програма за лидерство за надградба на коучинг, која ќе се фокусира на нивната лична трансформација во коучинг лидери. Тие ќе бидат обучени, ќе се сметаат за одговорни, а нивните планови за личен развој ќе бидат изострени.

Чекор 5: Проширете ги вебинарите


ВРЕМЕНСКИ РАМКА: МЕСЕЦИ 6,8,10

Учењето од обуките и менторството е надополнето со овие шеесетминутни вебинари. Ќе ги собереме лидерите за дополнителна обука, споделување на искуства и пракса на коучингн сценарија.
*Во цената е вклучено подпомагање на на мали групи до 50 учесници од нашите коучи.

Чекор 6: Работилница за обука


ВРЕМЕНСКИ РАМКА: МЕСЕЦ 11

Оваа еднодневна работилница лично ќе ги собере учесниците уште еднаш за да ја разгледаат рамката за коучинг лидер, да споделат критички учења и успешни приказни, да развијат планови за одржливост и приспособливост и да ги Содржинааат наодите од финалната проценка.
*Во цената се вклучени до 50 учесници и еден фасилитатор.

Чекор 7: Состанок за планирање


ВРЕМЕНСКИ РАМКА: 12 МЕСЕЦ

Во оваа сесија, ќе ги процениме нашите примарни цели, ќе го разгледаме придонесот на учесниците и ќе ги разгледаме резултатите од проценките на учесниците. Ќе зборуваме за следните фази и стратегија за скалирање на коучинг лидерството низ компанијата.

Што ќе откријат вашите менаџери?

mindset

МАЈНДСЕТ

Ќе погледнеме што ги разликува коучинг лидерите, како и како нашите верувања и менталитет влијаат на нашето однесување и, на крајот, на нашите резултати.

skill-sets

СЕТОВИ НА ВЕШТИНИ

Учесниците ќе бидат вооружени со важни лидерски способности за коуч, како што се активно слушање, поставување привлечни прашања, давање повратни информации, искористување цели и раскажување приказни.

focus

ФОКУС

Ќе ги разложиме четирите најважни интеракции кои го поттикнуваат ангажманот на вработените, дозволувајќи им на луѓето да се чувствуваат познато и да имаат чувство на припадност.

structure

СИСТЕМИ И СТРУКТУРА

Учесниците ќе бидат обучени за испробаните и вистински најдобри практики и алатки што ги создадовме во последните 25 години за да им помогнеме да станат одлични коуч лидери.